Γερμανικά στη Σκύδρα
Υποτροφίες

Υποτροφίες για νέους Ευρωπαίους

Σε συνεργασία με το΄Ιδρυμα Metzler Stiftung στη Φρανκφούρτη και το ΄Ιδρυμα "HSBC Trinkaus Jugend und Bildung e.V." τα "Goethe-Institute" Φρανκφούρτης και Ντίσελντορφ προκηρύσσουν και φέτος 32 υποτροφίες γλωσσομάθειας της Γερμανικής για μηχανικούς διαφόρων ειδικοτήτων καθώς και επιστήμονες και ειδικούς επαγγελμάτων υγείας, που είναι άνεργοι στην πατρίδα τους ή βρίσκονται σε αναζήτηση εργασίας.

Υποτροφία

Στόχος της υποτροφίας αυτής είναι να βοηθήσει τους συμμετέχοντες να αναλάβουν μία θέση εργασίας στη Γερμανία. Διδάσκονται Γερμανικά με στόχο την απόκτηση γνώσεων Γερμανικών σε επίπεδο Β2 και C1, καθώς και τη συμμετοχή τους στην εξέταση C1 μετά την ολοκλήρωση των μαθημάτων. Επιπλέον, οι συμμετέχοντες έχουν την ευκαιρία να αποκτήσουν μία γενική εικόνα της αγοράς εργασίας στη Γερμανία, καθώς και πληροφορίες σχετικά με τη διαδικασία αίτησης για εργασία στη Γερμανία. Ακολουθούν 4 εβδομάδες παραμονής με στόχο την εμβάθυνση των διαδικασιών προετοιμασίας αιτήσεων εργασίας, βιογραφικών / συνεντεύξεων και αναζήτηση κατοικίας. Η διαμονή και οι δαπάνες διατροφής καλύπτονται και τον τελευταίο μήνα.

Η υποτροφία περιλαμβάνει

  1. τα δίδακτρα για εντατικό τμήμα γλωσσομάθειας διάρκειας 4 μηνών και 25Διδακτικών Ωρών την εβδομάδα,
  2. συνολικά 400 (ΔΩ) στα Ινστιτούτα Goethe στη Φρανκφούρτη και στο Ντίσελντορφ
  3. τα εξέταστρα για τη συμμετοχή στην εξέταση πιστοποίησης γλωσσομάθειας Γ1
  4. τις δαπάνες διαμονής σε διαμέρισμα για 5 μήνες
  5. τις δαπάνες διατροφής ύψους 400,00 € μηνιαίως (διατροφή και προσωπικά έξοδα) για 5 μήνες
  6. Υποστήριξη από μέντορα (συνεργάτες των ιδρυμάτων Bankhaus Metzler στη Φρανκφούρτη και της HSBC Trinkaus στο Ντίσελντορφ)
  7. Τα έξοδα μετάβασης στη Φρανκφούρτη ή στο Ντίσελντορφ καλύπτονται από τους υποτρόφους.

Απαιτούμενα απο τους υποψηφίους

  1. Γνώση της Γερμανικής γλώσσας σε επίπεδο Β1 (Zertifikat)
  2. Προθυμία ενεργούς συμμετοχής στο συνολικό πρόγραμμα
  3. Προθυμία των συμμετεχόντων μετά το πέρας του προγράμματος υποτροφίας να ζήσουν και να εργαστούν στη Γερμανία για κάποια χρόνια. (Όχι μόνο στη Φρανκφούρτη ή στο Ντίσελντορφ, αλλά σε όλη την επικράτεια της χώρας.)

Για περαιτέρω πληροφορίες εδώ

Πρόθυμος να βοηθήσει προσωπικά τους υποψήφιους της περιοχής μας είναι ο πρώην μαθητής του Εκπαιδευτηρίου μας Ιάκωβος Φαντίδης απο το Ριζό, ο οποίος είχε κερδίσει αυτη την υποτροφία στο παρελθόν και τώρα ζει και εργάζεται στο Αμβούργο.